Velocity News

February 2014

Interior Before    External Before

External During    Internal After1

Internal After2    External After

Gallery Shop Front…

Velocity Interiors working in conjunction with the Interiors Group have successfully completed the installation of a new shop front for a prestigious art gallery just off of Oxford street. A lot of time was spent planning the logistics of the job to ensure minimal disruption to traffic and the public.

The project was over a two week time scale, it was absolutely critical to meet this deadline as the client had a new exhibition starting two days after handover and needed time to dress the area.  A spider crane was used to lift the 450kg glass panels onto position where we had a team of fixers ready to secure them in.  Once the windows were in, the building fascia was cladded in black painted Aluminium panels.  The top had the client’s logo and building number fret cut out and back lit behind.

Along with the new shop front, Velocity Interiors also painted the entire gallery, serviced and cleaned the air conditioning system, built new bulkheads, built out walls to hide existing services and installed a new ramp to meet DDA guidelines.

Please contact us for additional information.

_______________________________________________________________________________